9420 Erpe-Mere

Gentsesteenweg 260

Ma-Vrij: 9:00 - 17:00

Na 17:00 op afspraak.

+32 53 70 12 50

Of stuur een e-mail naar info@dst.be

Back-up

Een back-up is een soort reservekopie van gegevens. Deze gegevens bevinden zich op een gegevensdrager of binnen een applicatie. Dankzij de reservekopie kunnen deze gegevens worden hersteld mochten ze beschadigd raken. Deze kopieën worden dus preventief gemaakt om belangrijke gegevens veilig te stellen. Indien deze originele gegevens verloren gaan, dan kan de back-up makkelijk worden teruggezet.

Waarom is een back-up belangrijk?

Denk aan het “per ongeluk” weggooien of beschadigen van bestanden. Maar ook een virus, diefstal van uw toestel, een brand, etc kunnen er voor zorgen dat je belangrijke gegevens verliest.

Een continu bijgewerkte kopie van uw gegevens die zich niet op dezelfde fysieke locatie bevindt als de andere twee, is van het grootste belang bij het beschermen van uw bestanden.

De GOUDEN 3-2-1 back-up regel

3

Zorg voor minstens 3 kopies van uw gegevens

Naast je originele gegevens ben je best dat je nog steeds 2 extra back-ups van je gegevens hebt. Eén backup is beter dan geen, maar ook een back-up media kan defect raken. Heb je dan toch maar één back-up, zorg dan dat deze zich op een andere locatie bevindt.

2

Gebruik minstens 2 verschillende media

Verschillende back-ups op eenzelfde media gebruiken is niet logisch, bij defect of diefstal zijn deze dan allen verloren. Verschillende media gebruiken verhelpt dit risico.

1

Bewaar op minimaal 1 andere locatie

Verschillende fysieke locaties zijn belangrijk. Een backup in dezelfde ruimte als de originele gegevens is interessant en snel om alles terug te halen als er iets foutloopt, doch bij diefstal of brand raken ook deze gegevens verloren.
Daarom is een cloud back-up de ideale oplossing om je gegevens veilig te stellen. Deze biedt ook het voordeel dat je gegevens niet kunnen overschreven worden.
Lees hierover meer op Cloud back-up

Ben je op zoek naar de meest betrouwbare back-up?
Zoek niet verder, een backup in de cloud: veilig en betrouwbaar!

Een backup in de cloud? Steeds een goed idee!

Is de 3-2-1 regel perfect?

Er bestaat niet zoiets als een perfect back-upsysteem maar de 3-2-1-aanpak is een goede start voor de meerderheid van mensen én bedrijven. Zelfs de regering van de Verenigde Staten beveelt deze aanpak aan. In een paper uit 2012 voor US-CERT (United States Computer Emergency Readiness Team) beval Carnegie Mellon de 3-2-1-methode aan in hun publicatie getiteld: Data Backup Options.

On- en offsite back-up

Het hebben van een onsite back-up is een goed begin maar het hebben van een offsite back-up is een belangrijk onderdeel bij het hebben van een complete back-upstrategie. Back-ups op locatie zijn geweldig als je er snel bij moet zijn, maar helaas, een back-up in de buurt van het apparaat waarvan het een back-up maakt (bijvoorbeeld een desktop-pc en een externe harde schijf op hetzelfde bureau), betekent dat beide kopieën vatbaar zijn voor gegevensverlies. 

Een back-up is als investeren!

Het 3-2-1-plan is een prima manier om een back-up van uw bestanden te maken. Als u uw bestanden als uw investeringskapitaal beschouwt, wilt u ze zoveel mogelijk diversifiëren om uw blootstelling te beperken mocht het ondenkbare gebeuren. Liquiditeit is ook van belang, het hebben van een lokale back-up en een offsite back-up geeft u meer opties voor back-upherstel.