9420 Erpe-Mere

Gentsesteenweg 260

Ma-Vrij: 9:00 - 17:00

Na 17:00 op afspraak.

+32 53 70 12 50

Of stuur een e-mail naar info@dst.be

Ondersteuning Windows 7 loopt ten einde

Wist je dat...

…Microsoft geen ondersteuning meer zal geven op Windows 7?

Toen Windows 7 werd uitgebracht in 2009 werd verklaard door Microsoft dat men 10 jaar productondersteuning zou leveren. Na deze periode zal Microsoft de ondersteuning beëindigen. De exacte datum hiervoor is 14 januari 2020.

Wat betekent dit voor Windows 7 gebruikers?

Wanneer je een toestel hebt met Windows 7, dan zal deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Vandaar is het belangrijk dat je overschakelt naar een modern besturingssysteem, zoals Windows 10. Windows 10 ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om jezelf en je gegevens op een betere manier te beveiligen.

Verder zal de Microsoft klantenservice niet meer beschikbaar zijn om technische ondersteuning te bieden voor Windows 7. De meeste Windows 7 gebruikers worden geadviseerd om over te schakelen op een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige toestellen zijn krachtiger en veiliger, alsook aanzienlijk goedkoper dan acht jaar geleden

Wat kan DST voor jou betekenen

Hoe kan je nakijken met welk besturingssysteem je werkt?

Wanneer je met Windows 7 werkt start je computer op met het oude Microsoft logo in de vorm van een vlag, zoals hiernaast. 

Bij windows 7 kan je dit nakijken door je startknop te selecteren, ‘Computer‘ intypen in het zoekvak, met je rechtermuisknop op Computer te klikken en ‘Eigenschappen‘ te selecteren.
Onder ‘Windows-versie’ kan je de versie en editie van Windows terugvinden die op je pc wordt uitgevoerd.

Kijk hier hoe je kan testen bij andere besturingssytemen van Microsoft
https://support.microsoft.com/nl-be/help/13443/windows-which-version-am-i-running

Een nieuwe computer wordt aanbevolen....

De beste oplossing is eigenlijk het aanschaffen van een nieuwe computer.  Deze zijn sneller dan de vroegere pc’s en gebouwd voor Windows 10.  Uiteraard is dit terug een investering.  Kom langs en op basis van jou huidige pc maken wij jou, geheel vrijblijvend een offerte voor een nieuwe pc aangepast aan jouw behoeften en binnen jouw budget.

Upgrade huidige computer

Indien je de investering toch te hoog vindt en je je huidige toestel wil behouden kan je ook kiezen voor een update. Hier heb je de mogelijkheid voor een nieuwe installatie of een upgrade met behoud van al je gegevens. Ondanks dat het mogelijk is om te upgraden zijn niet alle toestellen compatibel met Windows 10 en is het mogelijk dat er minder functionaliteit beschikbaar zal zijn.

Wanneer je Windows 10 aanschaft kunnen wij ook een onderhoud op uw computer uitvoeren zodat deze opnieuw sneller zal functioneren.

Windows 10 aanschaffen + upgrade

Wij kunnen je helpen met de aanschaf en upgrade van je computer naar Windows 10. 

Let wel, een upgrade is niet altijd mogelijk! Wij controleren dit en laten het je op voorhand weten, als dit niet kan rekenen wij hiervoor ook geen kosten.

Opkuisen

Werkt je computer niet meer naar behoren, komen er vervelende pop-up’s of krijg je foutmeldingen bij de opstart, dan is dit het uitgelezen moment om je PC eens op te kuisen!

Meer informatie kan je terugvinden op
https://www.dst.be/onze-diensten/onderhoud
 

Is je PC traag?

De beste upgrade voor je oude computer is het vervangen van je harde schijf door een ‘solid state drive’. Dit zal de opstarttijd van je systeem en programma’s aanzienlijk versnellen.

Reageert je toestel niet meer zoals vroeger? Dan is een hardware-upgrade de oplossing.

Upgraden naar Windows 10

Beschikt je computer niet over een geldige licentie?  Geen probleem, je kan deze bij ons aankopen!